2017(e)ko abenduaren 15(a), ostirala

TXOKOLATE MOUSSEA - LEIRE ETA NORA U

OSAGAIAK:

300g txokolatea ilun, kalitate onekoa.
 

2 arrautz eta 2 gorringo








5 koilarakada azukre









Litro erdi esnegain,harrotua.











EGITEKO ERA:

 1 Lehenengo, ontzatan moztu eta gopor batean sartuko dugu mikrouhinetan, indar apalenean, ur dadin.

 2 Bitartean,  hagaxkaz  joko ditugu,  beste gopor batean, gorringoak eta arrautza 3 koilarakada azukrea, orea loditzen eta zuritzen hasia dela sumatu arte,.gainera, beste 2 koilarakada azukreak erantsiko dizkiogu tinko harroturiko  esnegainari.

3 Jarraian,azukrrearekin jotako arrautzekin nahasiko dugu.

4 Gomazko espatula batez erantsiko diogu ondoren ore hau esnegain harro azukreztatuari, goitik behera leunki nahasiz, moussea ahalik eta harroena izan dadin. Ez azkar jo, esnegain harrotua apal ez dadin.

5 Azkenik,  Goporretan  edo portzelanazko pote  txikitan  banatuko dugu  nahastura, eta ongi tapatuta edukiko ditugu hozkailuan, jan aurretik.

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina